25-05-10

Citytrips: weekendje op hotel in Venetië

Tip: Probeer zeker eens het Filmfestival Venetië 2010 mee te pikken, dit jaar is het maar liefst aan beroemde regisseur Quentin Tarantino om als juryvoorzitter op te treden! Ook deze reisgids Venetië kan altijd handig zijn!

Weekendje cultuur: op hotel in Venetië

hotels venetie

Venetië is over de hele wereld beroemd vanwege de talloze schitterende bezienswaardigheden, culturele en architecturale hoogstandjes. Een weekendje op hotel in Venetië is dan ook een uitstekende aanrader voor iedereen die houdt van razend interessante citytripos. Hotels boeken in Venetië doet u het handigst online, bijvoorbeeld met sites als BoekUwHotel of BookYourHotel. Venetië is een stad volledig op het water gebouwd, in het noorden Italië en is de hoofdstad van de regio Veneto. De stad wordt ook terecht beschouwd als een van de meest romantische steden van Europa. Toeristen die logeren in een van de hotels Venise kunnen dan ook onmogelijk ontgoocheld geraken. De stad ligt bezaaid met romantische hoekjes, prachtige paleizen, mooie winkels en heerlijke restaurants.

citytrip venetie

Wat zeker te doen tijdens een weekend in Venetië?

San Marcoplein (Piazza San Marco)

De Piazza San Marco is de belangrijkste en bekendste toeristische attractie in Venetië. Het San Marcoplein is de enige "Piazza" in Venetië en is een prachtige plek midden in het centrum van Venetië, met enkele van de belangrijkste historische gebouwen van Venetië, waaronder het wereldvermaarde Dogenpaleis (Palazzo Ducale). Het gebeurt dat een deel van de stad en dus ook het San Marcoplein onder water komt te staan, maar zelfs dan val je van de ene architecturaal-culturele verbazing in de andere.

Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri)

Op weekend in een Venedig Hotel gaat u zeker ook eens langs bij de Brug der Zuchten, van de honderden bruggen in Venetië misschien wel de allerbekendste. De brug is gemaakt uit mooie Istrische steen en werd gebouwd in opdracht van de Doge Grimani Mario.

Klokkentoren (Torre dell'Orologio)

De Klokkentoren is ook een bekende trekpleister in Venetië. Neem zeker eens een kijkje tijdens uw verblijf op Hotel en Venecia . De klokkentoren werd gebouwd (1496-99) en werd ontworpen door Mauro Coducci en is een typisch voorbeeld van Venetiaanse architectuur van de Renaissance. Het geeft de uren aan, de maanfasen en ook de sterrenbeelden. De klok staat op een van de belangrijkste toegangswegen naar het Piazza San Marco. Onder de toren, vindt u ook de passage die leidt tot de winkelstraat Merceria.

Blijven slapen in Venetië

Enkele uitstekende hotels in Venetië

Ad Place Hotel Venetië

Het Ad Place Hotel is een vier sterren Hotel Venecia, in de buurt van het San Marcoplein, de basiliek, het Dogenpaleis, de klokkentoren, de stedelijke musea, Brug der Zuchten en de Galleria dell'Accademia. Dit mooie hotel in Venetië biedt goed uitgeruste kamers, gratis ontbijt, professioneel personeel, een bar, lounge en 24 uurs receptie.

Hotel Concordia

Hotel Concordia is een zeer charmant hotel in Venetië nabij San Marco. Dit nieuw ingerichte hotel is gevestigd in een 17e eeuws gebouw en biedt 55 volledig uitgeruste en stijlvolle kamers, een restaurant La Piazzetta, waar heerlijk ontbijt en diner worden geserveerd.

Hotel Monaco en Grand Canal

Hotel Monaco en Grand Canal is een zeer mooi en elegant hôtel Venise, gevestigd in een historisch gebouw, vanwaaruit u makkelijk bij de beroemde bezienswaardigheden van Venetië kunt bewonderen. Dit vier sterren hotel in Venetië kijkt uit over het Grand Canal en biedt 99 goed ingerichte kamers en heerlijk ontbijt op de kamer.

hotels in venetie

Weekendje Venetië op kosten van de baas!

Gisteravond een mailtje van mijn baas gekregen om me proficiat te wensen met mijn goede inspanningen van de laatste weken, en helemaal op het einde, ik kon het bijna niet geloven, vertelde hij me doodleuk dat ik een weekendje Venetie gewonnen had! Wat een geweldig nieuws was me dat!

Eindelijk kan ik er eens op uit met mijn vriendin. We mogen zelf een Venise hotel eruitkiezen (neem ik meteen een van de duurdere bij het San Marcoplein, hihi)!!! Ik kan niet wachten om te vertrekken!  Lees meer over wat je zoal kunt doen in Venetie in mijn vorige post: Weekendje op hotel in Venetië.

Na Venetië te hebben verkend in alle hoekjes en gaatjes, kijk je misschien uit naar nog een heerlijke citytrip? Eens een gans andere stad gaan verkennen, zoals Barcelona, Rome of Berlijn. Een leuke tip is eens een weekendje op hotels Londen te gaan, eenvoudigweg schitterend!